Keresés ebben a blogban

2019. augusztus 20., kedd

2019-08-20

10 ok, amiért érdemes gyülekezetbe járni – (3-4-5)

Saját gyülekezetünket ne hagyjuk el, ahogyan egyesek szokták, hanem bátorítsuk egymást. (Zsid 10:25)

  1. A Szentírás parancsa. Ha kereszténynek valljuk magunkat, és követjük a Biblia tanítását, akkor tudnunk kell, hogy parancsunk van arra, hogy egy gyülekezet része legyünk és részt vegyünk annak összejövetelein. Íme: „A reménység hitvallásához szilárdan ragaszkodjunk, mert hű az, aki ígéretet tett. Ügyeljünk arra, hogy egymást szeretetre és jó cselekedetre buzdítsuk. Saját gyülekezetünket ne hagyjuk el, ahogyan egyesek szokták, hanem bátorítsuk egymást." (Zsid 10:23-25)

  1. Az őskeresztények példája. Nem csak parancsolatot találunk a Szentírásban a gyülekezetbe járásra vonatkozóan, hanem olvashatjuk benne az első keresztények példáját is. Számukra az élet szerves része volt, hogy az egyház részét képezik, és részt vesznek a közösségi istentiszteleteken (pl. ApCsel 2:42, 20:7).

  1. Igehirdetés. Isten Igéje élő és ható (Zsid 4:12), és a gyülekezet az a hely, ahol (ideális esetben) Isten Lelke által elhívott pásztorok hirdetik azt (2Tim 4:2). A gyülekezetben hirdetett igei üzenettel nem érhet fel egyetlen könyv vagy YouTube videó sem. (T.S.K.)

A nap gondolata:

Szükségszerű, hogy legyen egy gyülekezeti családod. Gyülekezeti család nélkül sodródni fogsz, amikor nehezedre esik majd bíznod Krisztusban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése