Keresés ebben a blogban

2014. július 17., csütörtök

2014-07-17

Vajon mi dolga van Istennek ?

Jézus pedig felele nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom. (János 5,17)

A nyolcesztendős, harmadikos Danny Sutton az alábbiakat írta hittanoktatójának, aki azt kérte diákjaitól, magyarázzák meg Isten természetét: Isten egyik legfontosabb dolga az, hogy embereket csinál. Azok helyett csinálja őket, akik meghalnak, hogy mindig legyenek elegen itt a földön mindenféle munkához. Nem felnőtteket csinál, hanem kisbabákat. Biztos azért, mert kisebbek, és könnyebb megcsinálni őket. Így nem kell a drága idejét arra pazarolnia, hogy beszélni meg járni tanítsa őket, azt rábízza az anyukájukra meg az apukájukra. Szerintem ez elég okos megoldás.
Isten második legfontosabb dolga az, hogy meghallgatja az imákat. Azokból iszonyú sok van, mert némelyik ember, például a papok, meg ilyesmik, folyton imádkoznak, és csak akkor nem, amikor alszanak, és Papóka meg Mamóka is mindig imádkozik evés előtt, kivéve amikor fagyizunk. Istennek emiatt nincs ideje rádiózni, se tévét nézni. Mivel mindent hall, borzasztó ricsaj lehet a fülében, hacsak ki nem talált valamit, hogy kikapcsolhassa.
Istent mindent lát és hall, és mindenütt jelen van, úgyhogy csudára elfoglalt. Ezért aztán nem szabad az idejét rabolni jelentéktelen kérésekkel, vagy szüleink háta mögött olyasmit kérni, amire ők nemet mondtak. Úgyis hiába.
„A mi Atyánk mind ez ideig munkálkodik."  Olyan nagy nyereség az minden hívő embernek, ha észreveszi Istennek a munkáját. Ha nem olyan ostobaságokat mond, hogy most szerencsém volt, most meg balszerencsém volt, hanem ha látja Istennek a munkáját. Ha az események mögött felismeri a cselekvő Istent, és ha számít Istennek a tetteire. (Prókai Árpád)
A nap gondolata:
 Bízz Benne: Van valami az életedben, amit nem értesz, pedig már régóta próbálod megfejteni? Add át Istennek, és akár elmagyarázza neked, akár nem, bízhatsz Benne, hogy meg fog áldani és mindenféle válságon át fog vinni. (Joyce Meyer)