Keresés ebben a blogban

2014. október 5., vasárnap

2014-10-05

Annyira nem szúr…

„El onnét, el onnét! Gyertek onnan, s ne érintsetek semmi tisztátalant. Vonuljatok ki közülük, s tisztuljatok meg…" (Ézsaiás 52:12)

Sokszor sajnos ténylegesen olyanok vagyunk, mint a székely kutyája:
Látogatóba megy a székely a komájához, poharazgatnak, poharazgatnak, és mindeközben fekszik a kutya a tűzhely előtt, és nyüszít… Úgy másfél óra múlva már nem bírja a koma és megkérdezi:
– Ember, ugyanbiza milyen baja van annak a kutyának, hogy ennyire sír?
– Semmi baja nincs annak – mondja a házigazda –, csak ott, a tűzhely előtt ahol fekszik, a padlóból kiáll egy szeg, és szúrja az oldalát…
– Na de komám, hát akkor mér' nem fekszik odébb?
– Hát mert annyira nem szúrja…
Jézus nem tolerálja a bűnt, Ő a bűn miatt halt meg. A pokol a bűnösöknek a helye, a pokol az engedetleneknek a helye. Ha tovább folytatod a bűnt, a pokolban fogod végezni! Ha tovább folytatod a bűnt, akkor még csak nem is ismered Jézust, nincs Vele kapcsolatod, barátom, sohasem találkoztál Vele.
Ha úgy érzed, hogy tovább folytathatod a bűnt, akkor itt az ideje, hogy letérdelj, és Jézushoz kiálts. Kérj Tőle kijelentést, és akkor tudni fogod, hogy Ő nem tolerálja a bűnt!
Drága barátom, térdelj le, ismerd meg Jézus Krisztust, és annyira irtózni fogsz a bűntől, hogy elfutsz majd tőle, el fogsz menekülni a test kívánságától, és engedelmeskedni fogsz Jézus Krisztusnak! Keresni fogod, hogy hogyan járj az Ő kedvében. Mert meg fogunk állni Őelőtte egy napon, és Ő meg fog ítélni minket. Barátom, Ő egyáltalán nem tűri meg a bűnt! (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

A felületes bűnbánat nemtörődömségbe visz. (Spurgeon)