Keresés ebben a blogban

2014. október 30., csütörtök

2014-10-30

Egyszer Mirjám és Áron Mózes ellen beszélt a kúsi asszony miatt, akit feleségül vett. Mert Mózes kúsi asszonyt vett el. Ezt mondták: Vajon csak Mózes által beszélt az ÚR? Nem beszélt-e miáltalunk is? De az ÚR meghallotta. (4Mózes 12:1-2)

Nem vagyunk egyformák – mondjuk időnként. S ez tényleg számtalan dologban igaz. Nem vagyunk egyformák kinézetünk, jellemünk, tehetségünk, képességeink tekintetében. De még a családon belül is megfigyelhető, hogy mennyire különbözünk egymástól. Akinek több gyermeke van, tudja, hogy igyekezetett egyformán nevelni őket, bizonyos dolgokban mégis hatalmas különbség lehet közöttük. A különbözőség nem jelent gondot addig, amíg irigyek vagy féltékenyek nem leszünk. S bizony ez még Isten gyermekei között is felüti a fejét. Gondoltuk volna, hogy Mózesre irigyek voltak testvérei Áron és Mirjám? Pedig azok voltak és összesúgtak a háta mögött.
Te irigy vagy valakire? Kitől sajnálod, hogy más, esetleg több talentumot kapott, mint te? Hidd el, a másokra való irigységed csak árt neked!  Árt az Istennel való kapcsolatodnak, de embertársaiddal való viszonyodnak is. Ne irigykedj senkire, hiszen Isten értékes teremtménye vagy, akit Isten olyan egyedivé alkotott, mint senki mást. Fogadd el önmagad és az Úrtól kapott személyes feladataidat!

A nap gondolata:

 ...amikor meszel a falu, és port törölget a város, jó volna meggondolni nekünk, hogy volna egy másmilyen nagytakarítás is, amit valakinek a családban el kellene kezdeni. Ki kellene nyitni a lelki szennyesek ládáját, akármilyen orrfacsaró bűz árad is belőle. Ki kellene söpörni az emlékek sarkaiban meghúzódó sérelmek pókhálóit. Felmosni a szégyenfoltjainkat, kivasalni az idegek görcseit, melyeket irigy, féltékeny, hiú, kapzsi indulataink bogoztak a lelkünkre, és rányitni az ablakot rejtegetett szenvedélyeinkre. (Zs. Tüdős Klára)