Keresés ebben a blogban

2015. január 2., péntek

2015-01-02

Mint akik újonnan születtetek nem romlandó magból, de romolhatatlanból, Istennek igéje által, amely él és megmarad örökké. (1Péter 1:23)
Újonnan születtem: mit jelent ez? 
"Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az; a régiek elmúltak, ímé, újjá lett minden." /2.Kor.5:17/
A régi meghalt, elmúlt, a romlandó mag végleg megromlott, ki lehet dobni, hogy helyére kerüljön az új természet. A kettő együtt nem fér meg egymással. "ímé, újjá lett minden." Minden, vagyis: minden! Mindent alá kell rendelnünk Istennek, egy részét sem tarthatjuk meg életünknek. Jézus mondja:
"Mert aki meg akarja tartani az ő életét, elveszti azt; aki pedig elveszti az ő életét én érettem, az megtartja azt." /Luk.9:24/
Isten nem végez fél munkát. Ő mindent be tud és be akar tölteni.
Sokan kérik, hogy a Szentlélek töltse be őket, de a Szentlélek nem tudja betölteni őket, mert nem üresek. Félig vagy tele vannak saját magukkal.
"Senki sem vet pedig új posztóból foltot az ócska ruhára; mert ami azt kitoldaná, még elszakít a ruhából és nagyobb szakadás lesz." /Máté 5:16/
Isten nem fogja a régi természetünket foltozgatni az ujjal, mert csak nagyobb szakadás lesz. Istennek egy akarata van a régi természet számára: halál!
Pál apostol azt mondja: "Krisztussal együtt megfeszíttettem." Krisztus keresztjén ott van a mi ó-emberünk is. Ő már elvégezte, Ő már győzött! Higgyük ezt és fogadjuk el! (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

 A kedvesség az a nyelv, amelyen a süket hallani tud, a vak pedig látni. (Mark Twain)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése