Keresés ebben a blogban

2015. január 28., szerda

2015-01-28

„Áldott legyen az Úr! Napról napra gondoskodik rólunk szabadító Istenünk!" (Zsoltár 68:20)
Mai Igénkhez íme, egy történet:
Vörösbegy és a veréb beszélgetnek titkairól az emberi életnek.
Vörösbegy kérdez: „Fel nem foghatom, mért hajszolják magukat úgy agyon az emberek! Van bajuk, gondjuk annyi, nincs idejük örülni, hálát adni! Meg tudod ezt a kérdést oldani?"
„Sajnos nem lelek nyitjára az oknak, mért küszködnek, gyötrődnek, panaszkodnak, mért - szólt verebecske -, csak azt sejthetem, nincs oly jó soruk, mint neked, s nekem. Miránk mennyei Atyánknak van gondja. Ad eledelt, napsugarat naponta. Tudja hiányunk, és kész, hogy segítsen. S úgy látom, nekik ilyen Atyjuk nincsen."
Eszméltessen bennünket ez a kis történet. Olykor úgy élünk, mintha nem lenne nekünk gondviselő jó Atyánk. Pedig van. Elhisszük ezt? Meglátjuk ezt naponta? Kicsit többször kellene megállnunk és meglátnánk nagyon hamar…

A nap gondolata:

 A pecsét... Belenyomva puha agyagtáblába hitelesítésül, aláírásként szolgált. Akiket a szeretet a sírig összefűz, lelki arcuk így vésődik a másik arcra. Az ilyen szeretet erős, mint a halál, nem vehet erőt rajta semmi. Jézus Krisztusban a házastársak az élet, az üdvösség kegyelmében is örököstársak. (Szabó Andor)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése