Keresés ebben a blogban

2015. március 24., kedd

2015-03-24

Kinek a tetszését keresed?

„Mindazáltal a vezetők közül is sokan hittek benne, mégsem vallottak színt a farizeusok miatt, nehogy kizárják őket a zsinagógából; mert többre becsülték az emberektől nyert dicsőséget, mint az Isten dicsőségét." (János 12,42-43)
Lehet, hogy egy vallásos csónakban ragadtál: gyülekezetbe jársz, de már unod. Alig várod, hogy vége legyen az alkalomnak, eljátszod a „vallásos játékokat", és megpróbálsz megfelelni az adott vallásos csoport elvárásainak. Istennek nem az a terve, hogy így élj. Azt akarja, hogy tűzben égj a lelkesedéstől és nagyon, de nagyon szerelmes légy Belé!
Ha azt akarod, hogy Isten tegyen valamit az életedben, akkor hajlandónak kell lenned arra, hogy kilépj a csónakból. Sajnálatraméltó, ha valakit jobban érdekel, mit gondolnak az emberek, mint az, hogy mit gondol Isten. Inkább kritizáljanak, pletykáljanak rólam, közösítsenek ki, mint hogy még egy napot töltsek nyomorúságos boldogtalanságban.
Jézus elmegy mellettem és én kiszállok a csónakból. Követem Őt. Nem maradok tovább a börtönömben, szabad leszek! (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Söpörje el a havat mindenki a saját kapuja elől, és ne aggódjék a szomszéd háztetőjére szállott dér miatt. (Fosdick)  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése