Keresés ebben a blogban

2015. április 5., vasárnap

2015-04-05

Vegyétek fel … a Lélek kardját, amely az Isten beszéde. (Efezus 6:17)
Egy másik lelki fegyvert nevez meg az apostol mai Igénkben a Lélek kardját, vagyis az Isten beszédét, Igéjét. A kard olyan fegyver, mellyel védekezni és támadni is lehet. Amikor az ördög megkísértette Jézust, Ő az Igével védekezett, ami egyben visszatámadásnak is értelmezhető.
Milyen az igeismeretünk? – teszi fel a kérdést nekünk az Úr. Kissé vagy időnként nagyon lesajnált vallási közösségek tagjai nem ritkán igen alaposan ismerik a Bibliát. És mi, reformátusok mennyire ismerjük a Bibliát? Hány ember büszke reformátusságára és református felmenőire, de mit ér vele? A büszkeségünk nem tetszik Istennek és nem is üdvözít senkit. Inkább szerényen és alázatosan kellene megvallanunk, hogy van mit pótolnunk a hiányos igeismeretünk kapcsán. Mit teszünk azért, hogy jobban ismerjük?
Van néhány dolog, amit megtehetünk a mélyebb igeismeretért. Például: naponta kellene olvasni a Szentírást. Meg lehet tanulni Igéket, hogy idézni tudjuk, még pedig pontosan. Elmélkedj az Igéről! Forgasd szívedben! Járj el az istentiszteletekre és engedd, hogy az elhangzó Ige és igehirdetés átjárja a lelkedet! Ha hazamész a templomból, olvasd el újra az Igét, melyről a prédikációt hallottad! Gondold végig az elhangzottakat! Esetleg készíts rövid jegyzetet, amit olvass át időnként, hogy jobban rögzüljön benned!

A nap gondolata:

Amennyivel világosabb a nap minden más világosságnál, annyival világosabb a Szentírás minden más könyvnél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése