Keresés ebben a blogban

2015. július 27., hétfő

2015-07-27

Isten igazságának belénk írt ismerete

Mert amikor a pogányok, akik nem ismerik a törvényt, természetes eszük szerint cselekszik azt, amit a törvény követel, akkor ezek a törvény nélküliek önmaguknak szabnak törvényt. (Róma 2,14)
Isten arra vezet minket, hogy felfedezzük az Ő törvényét, nem csak a teremtésen keresztül, de a lelkiismeretünkön keresztül is.
Néhány dolog Isten által belénk van írva; mindig tudjuk, hogy ezek jó vagy rossz dolgok, nem számít, hogy más mit mond. A lelkiismeretünk mondja el nekünk.
Mondjuk, véletlenszerűen veszünk 1 millió embert minden földrészről és rakjuk őket egy New York-i kereszteződésbe. Majd mondjuk nekik hogy: „Itt egy 92 éves vak néni egy járókával. Át kell mennie az úton. Mondd meg, hogy melyik a három közül az erkölcsileg helyes válasz? 1: Hagyod, hogy saját maga próbáljon meg átmenni az úttesten. 2: Segítesz neki átmenni. 3: Belököd a forgalom közepébe."
Nem kell keresztyénnek lenned – belül tudod mi a helyes válasz.
A Biblia ezt mondja: 
„Mert amikor a pogányok, akik nem ismerik a törvényt, természetes eszük szerint cselekszik azt, amit a törvény követel, akkor ezek a törvény nélküliek önmaguknak szabnak törvényt. Ezzel azt bizonyítják, hogy a törvény cselekedete be van írva a szívükbe. Erről lelkiismeretük és egymást vádló vagy éppen védő gondolataik együtt tanúskodnak majd… " (Róma 2,14-15)  
(Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Isten azt akarja, hogy őrá nézz, és tudd, hogy legsötétebb pillanatodban sem kell félned. Ami érted történik, sokkal nagyobb, mint bármi, ami ellened támad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése