Keresés ebben a blogban

2016. február 14., vasárnap

2016-02-14

„Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtévőknek akkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát." /Zsid 12,1/ 
Sokféle reményekkel, meglátásokkal tekintünk a jövendő felé, és a fejünkben már sokféle címkét ragasztunk az évre. Minek az éve lesz? Többek között – s ebben világszerte egybehangzó a vélemény - az olimpia éve is lesz, hiszen a rioi olimpiai játékokra lázasan készül már minden nemzet, sportoló és szurkoló egyaránt.
Igénk is a sport világába vezet, konkrétan egy futópályára. Azt mondja, a hívő, keresztyén élet egy futópályán való haladás. Nem rövidtávú, nem sprintfutás, hanem nagyon is hosszú távú, életen át tartó versenypálya, melynek van rajtköve, a keresztség, mint az Istennel kötött szövetség kezdete, és van célvonala is, az Isten jobbján való örök dicsőség, amely felé hívő életünk nap napot követően közelít. Nem csak fiatalként, erőtől és egészségtől kicsattanó éveinkben, de utolsó leheletünkig buzdít a szentíró: állhatatossággal fussuk meg az előttünk lévő pályát!
Soha, egy pillatanra se lankadjunk a tanításban: törekedjetek Krisztus tökéletességére! Meg nem fáradó lendülettel igyekezzünk Isten közelébe, állhatatossággal keressük teremtő Istenünk szeretetét!
Mint minden sportnak, ennek a pályának is megvannak a maga szabályai, megtartásra érdemes előírásai. Például ez: tegyünk le minden ránk nehezedő terhet.
Futószámban indulni, kilogrammos terhekkel megrakottan – nem túl célravezető. Ha csak nem a 'hátamon a párom' elnevezésű versenyen akar indulni valaki, feleségét – rosszabb esetben férjét cipelve a hátán. Minden más esetben, főleg a hosszú távú futószámok esetén, ildomos minden akadályoztató tehertől megszabadulni.
Ha Krisztus követésének pályáján kívánunk haladni, akkor sok-sok visszahúzó, akadályozó tényezőt le kell, le lehet tennünk.
Mázsás teher lehet, bennünket naponként megkörnyékező bűnként az óemberi lelkület, a hazugság, az indulat, az irigység, a gyűlölet, a kérkedés, a hiúság, a szeretetlenség, a lustaság... Ilyen terhekkel nehéz Krisztus útján előre haladni. Ha van, tegyük le, csak így várhat bennünket is hervadhatatlan koszorú! /Gyallai Henrietta/

A nap gondolata:

A keresztények testben élnek, de nem test szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése