Keresés ebben a blogban

2016. május 18., szerda

2016-05-18

Bizony megemésztetünk a te haragod által. (Zsolt 90,7a)
Van egy hely, ahol Isten megbékélt velünk. Van valaki, aki megbékéltette Istent velünk. Isten megbékélésének a helye a Golgota. Isten igazságos haragját csak Krisztus áldozati vére tudja kiengesztelni. Ő szerezte meg halála árán a teljes békességet. A békeszerződés egyetlen okmánya a Krisztus vérének pecsétje a szívünkben. Azért mondja az ige is: „Minthogy az Isten volt az, aki Krisztusban megbékéltette magával a világot, nem tulajdonítván nékik az ő bűneiket, és reánk bízta a békéltetésnek igéjét. Krisztusért járván tehát követségben, mintha Isten kérne mi általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel." (2Kor 5,19-20)
Isten haragja ránk nézve akkor szűnik meg, amikor elfogadjuk a Krisztusban felénk nyújtott isteni békességet.
Nem mellékes dolog a Krisztusnak hit által való elfogadása. Azért nem mellékes, mert aki nem hisz Benne, az megveti Isten felkínált békességét, és az ilyen emberen Isten haragja marad. S ki állhat meg Isten haragja előtt?
Igyekezzél azért megbékülni Istennel a Krisztusban, hogy elkerüld az Ő rettenetes haragját. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Vigyázzatok, hogy lelkiismeretetek be ne szennyeződjék, ha mégis megtörténik, amilyen gyorsan csak tudtok, siessetek Istenhez bocsánatért. (Keller)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése