Keresés ebben a blogban

2016. június 14., kedd

2016-06-14

A bosszúálló Isten 2.

Bizony elmúlik minden mi napunk a te bosszúállásod miatt; megemésztjük a mi esztendeinket, mint a beszédet. (Zsolt 90,9)
Isten bűnbocsátó Isten, ezért is van joga bosszút állni. Azt jelenti ez, hogy Isten felkínálja minden ember számára bűnbocsátó kegyelmét. Isten a bűnbocsánattal úgy tesz, mint amikor arany tálcán süteménnyel kínálnak bennünket. Nekünk semmi más dolgunk nincs, csak kinyúlni a tálca felé és elvenni róla a felkínált édességet. Isten a maga bűnbocsátó kegyelmét felkínálja minden bűnösnek. A tálca, amelyen kínálja, a Golgota.
Ha valaki azután még ennyire sem képes, hogy elvegye, akkor maga hívja ki maga ellen az Isten bosszúállását. Ez a bosszúállás nem egyéb, mint az ítélet, ami tetteink természetes következményeinek megengedése. Életünk útja teljesen szabad, csak egyetlen ponton állja utunkat a Golgotai keresztben felkínált kegyelem. Ha mi ezt megvetjük, akkor bűneink természetes következménye gyanánt következik el ránk a bosszúállás. Félreérthetetlenül fejezi ezt ki a következő Ige: „Gondoljátok meg, mennyivel súlyosabb büntetésre méltónak ítéltetik az, aki az Isten Fiát megtapodja, és a szövetségnek vérét, mellyel megszenteltetett, tisztátalannak tartja, és a kegyelemnek Lelkét bántalmazza?" (Zsid 10,29) (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

 A mennyből a meg nem bánt és meg nem bocsátott bűn zárja ki az embert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése