Keresés ebben a blogban

2016. november 8., kedd

2016-11-08

Mi irányít téged?

Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme: mely után sóvárogván némelyek eltévelyedtek a hittől, és magokat általszegezték sok fájdalommal. (1Tim 6,10)
Jézus nagyon komolyan figyelmeztette erre a veszedelemre tanítványait. „Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, hol a rozsda és a moly megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják." (Mt 6,19)
Milyen sokan vannak, akik ebben nem tudnak megállni. Ebben bukott el Júdás. Ez szégyenítette meg Anániást és Safirát. Emiatt fordított hátat Jézusnak és az üdvösségnek a gazdag ifjú.
Nézd meg az emberek életét és figyeld meg magadat is. Talán soha sehol úgy nem mosolyog feléd az ördög, mint amikor pénzt tartasz a kezedben. Amikor a pénz cseng, csengésében meghallhatod az ördög nevetését. Ezt a nevetést hallhatta Júdás, amikor a templom kövezetén szétszórta a 30 ezüstöt. Nevettek csengésében az ördögök egy lelken, egy tanítványon, aki elveszett a pénz miatt.
Nagy veszedelem lehet olykor a pénz és a gazdagság. Elbizakodottá, gőgössé, öntelté és jóllakottá teszi sokszor az embert, aki aztán megfeledkezik Istenéről.
A „pénz szeretete", nem pedig maga a pénz „mindenfajta ártalmas dolognak" az okozója. Pénzre szükség van a mindennapi élethez.
Bennünket, embereket az irányít, amit szeretünk, amire vágyunk. Ezért ne a pénz irányítsa gondolataid, vágyaid, döntéseid, cselekedeteid, hanem az Úr Jézus Krisztus.  (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

A pénzen kiütköző rozsda nemcsak a hideg fémet támadja meg, hanem az ember szívét is. A szívnek ez a rákfekélye az emberiség legnagyobb baja. (Spurgeon)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése