Keresés ebben a blogban

2016. november 9., szerda

2016-11-09

A világ csábítása

Mert Démás engem elhagyott, e jelen való világhoz ragaszkodván. (2Tim 4,10)
A világot meghatározni igen nehéz. Nem mindenkinek ugyanazt jelenti. Rendszerint mindenkinek az a világ, ami őrá nézve a legnagyobb kísértést, csábítást jelent. A leggyöngébb pontján támad mindenkit a világ. Mint ahogy az ellenség a hadviselésnél a gyenge pontokat, a meg nem erősített helyeket keresi és támadja, úgy van velünk a világ is.
Világ lehet a szenvedélyek uralma. Világ lehet a divat, lehet a függőségek rabsága, vagy bármi, ami szenvedéllyé válik. Lehet a világ a sport, a szórakozás, a munka, ha ezek bennünket elvonnak Jézus Krisztus szeretetétől. A világ igen nagy veszedelmet jelenthet a hívő ember számára.
Mi segíthet itt? Semmi más, mint a Jézus Krisztushoz való ragaszkodás. Ragaszkodj Jézushoz. Szentlelke által vezet téged. Szeretetével táplál. Jóindulatából gondoskodik rólad. Gyöngéd együttérzéssel vigasztal. Sebei által meggyógyít. Igéjén keresztül felfedi neked az igazságot. Ereje által átformál. Jelenlétével megérint. Hűsége által megtart. Ragaszkodj Jézushoz és légy afelől száz százalékig biztos, hogy Ő mindig ragaszkodni fog hozzád! (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

A világ a szívben sokkal veszedelmesebb, mint körülöttünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése