Keresés ebben a blogban

2018. április 24., kedd

2018-04-24

Az én beszédeim bennetek

Ha énbennem maradtok, és az én beszédeim bennetek maradnak, kérjetek, amit csak akartok, és meglesz az néktek. (Jn 15,7)
Ha az én beszédeim bennetek maradnak. Amíg Krisztus beszéde, Krisztus igéje bennünk élő valóság, amíg bennünk lakó hatalom, addig az Ige úr mibennünk.
Az Ige sohasem akar vendég lenni nálunk, akit egy két napig szívesen látunk, s aztán örülünk, ha tovább megy. Nem akar albérlő sem lenni, aki ugyan ott lakik a házban, de nem parancsol, nincs hatásköre, hanem alkalmazkodnia kell a tulajdonoshoz. Az Ige tulajdonosa akar lenni a mi szívünknek. Az Ige bennünk akar lakni.
Ha bennünk lakik az Ige, akkor az betölt bennünket, irányít minket. Az Ige indít imádságra és szánkba adja a szavakat. Az Ige megtanít arra, hogy mit és hogyan kérjünk és megtanít arra, hogy türelmesen várjunk. Sőt az Ige arra is megtanít, hogy Isten nem minden imádságunkat hallgatja meg. Hiszen még Jézusnak is volt olyan imádsága, amelyet az Atya nem hallgatott meg.
Nagyon fontos dolog tehát, hogy nekünk legyen élő közösségünk az Isten szent Igéjével, az evangéliummal. Élő összeköttetésünk pedig csak akkor lesz, ha az egész Bibliát a golgotai kereszt fényében látjuk.
Milyen sok ember nem tudja megérteni az Ószövetséget, vagy nem ismeri fel benne Isten üzenetét. Ez azért van, mert nem Krisztuson keresztül nézik az Írást és nem Benne értik meg.
Ha Krisztusban maradunk és az Ő igéje mibennünk, akkor tudunk imádkozni, akkor meghallgattatnak a mi imádságaink. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Nincs önmegváltás, csak Jézus Krisztusban adatik megváltás. Ezért mindent szabad, ami Jézus Krisztushoz közelebb visz bennünket és semmit sem szabad tenni, ami attól eltávolítana minket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése