Keresés ebben a blogban

2018. május 11., péntek

2018-05-11

Önzetlen szeretet

Nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja az ő barátaiért. (Jn 15,13)
Jézus szeretete önzetlen szeretet volt. Az Ő szeretete sohasem volt a maga hasznát kereső szeretet.
Önmagát mindenki szereti. A magunk szeretete velünk születik. Arra kell törekednünk, hogy ez a szeretet ne legyen önző, ne legyen vak és ne legyen testi. Ha magunkat Jézus Krisztusban szeretjük, akkor olyan a mi szeretetünk, hogy meglátjuk magunkban a hibát, megundorodunk bűneinktől és az a vágy támad fel bennünk, hogy milyen jó volna tiszta és ragyogó lelki ruhában járni. Ha magunkat lelkiképpen szeretjük, akkor nem akarunk itt a földön mindent elnyerni és legfőképpen nem vagyunk hajlandók földi dolgokért az örökkévalóságot feláldozni.
A kifelé való szeretetben pedig vigyázzunk arra, hogy ne csak azokat szeressük, akik minket szeretnek. Hiszen ezt a hitetlenek is meg tudják tenni.
Ugyan mi haszna lehetett Jézusnak abból, hogy szereti Zákeust, hogy szereti Lázárt, vagy szereti Bartimeust? Mi haszna lehetett a tíz leprás szeretetéből?
Jézus szeretete önzetlen szeretet volt és arra tanít meg minket is, hogy egymást lelkiekért tudjuk igazán szeretni és ne anyagi és földi dolgokért. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Amennyiben maradandó változást szeretnél az életedben, akkor meg kell töltened szeretettel. A szeretet az egyetlen, ami meg tudja változtatni a változhatatlant. A szeretet újraéleszt. A szeretet felfrissít, megújít és felüdít. A szeretet a legnagyobb erő a világmindenségben, mert Isten a szeretet. Ez nem azt jelenti, hogy Istennek van szeretete, hanem Ő maga a szeretet. A szeretet azt is gyógyítja, amit máshogy nem lehet meggyógyítani. A szeretet felemel. A szeretet megerősít. A szeretet feltölt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése