Keresés ebben a blogban

2018. június 12., kedd

2018-06-12

Az emberi szív kulcsa 3.

A filadelfiai gyülekezet angyalának írd meg: ezt mondja a Szent, az Igaz, akinél Dávid kulcsa van, és amit kinyit, senki nem zárja be, és amit bezár, senki nem nyitja ki. (Jel 3,7)
 Isten kulcsai. Az emberi szív megnyitásához Isten kulcsokat használ. Ilyen kulcsai Istennek: az áldás, a megajándékozás, a szeretet, a próbatétel, a betegség, a szenvedés… Isten ezekkel a kulcsokkal akarja megnyitni a te szívedet is. Először mindig a szeretet és az áldás kulcsával közeledik hozzád. Ha erre a kulcsra nem nyílik meg a szíved, akkor másokat vesz elő.
Ne várj sokáig! Ne halogasd szíved megnyitását, hanem addig nyisd meg azt, amíg Isten szeretetének és áldásának kulcsával közeledik feléd.

Kitárom előtted szívem, Ó, jöjj, légy vendégem nekem! Üdv és élet forrása vagy, Békességet, erőt te adj! Ha gond és bánat porba von, Ó, térj be hozzám, Jézusom!
Jöjj el, lelkem epedve vár, Irgalmas mennyei Király, És ragyogtasd tekinteted E bujdosás völgye felett, Hogy járjak a te utadon, Ó, térj be hozzám, Jézusom!
Jöjj, és oszlasd el a homályt, Mely tévelygő szívemre szállt, És erősítsen szent kezed, Ha harcomban elcsüggedek! Ha bűnöm súlyos terhe nyom, Ó, térj be hozzám, Jézusom!
Hű őrizőm, jövel, jövel, Szerelmeddel maradj közel! Ha elfedett a borulat, Az örök honba nyiss utat, Hol szent neved magasztalom! Ó, térj be hozzám, Jézusom!
(Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Ha Isten tetszésére akarsz élni, az változtatást igényel a fontossági sorrendedben, az időbeosztásodban, a kapcsolataidban és az életed minden területén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése