Keresés ebben a blogban

2018. július 16., hétfő

2018-07-16

Széles úton

Ne szeressétek a világot, se azt, ami a világban van. Ha valaki szereti a világot, abban nincs meg az Atya szeretete. Mert mindaz, ami a világban van, a test kívánsága, a szem kívánsága, és az élettel való kérkedés, nem az Atyától, hanem a világtól van. (1Jn 2,15-16)
Az ördög a széles úton úgy visz, vonszol, hogy észre sem veszed, hogy belül a szívedben is elkezdődött a széles út! Belül is oly nagy zavar van, telve kívánságokkal, vágyakkal. Kívül talán már nem mered folytatni, de belül…! – szégyellnéd kimondani kívánságodat.
Este mire szoktál gondolni? Ilyenkor előjön egész tisztátlan ábrándvilágod. Akkor gazdag vagy, minden sikerül. Intelligens vagy, minden sikerül. Mindent megszerzel, ami napközben nem sikerült, amit a világ, vagy Isten nem adott meg.
Az ördög olyan dolgokat mutat meg, amiket soha nem szerezhettél volna meg, ami soha nem lehet a tiéd. S kiéled magad az ábrándvilágban. Úgy érzed, hogy körülötted a világ üres és ostoba, az álomvilágban azonban nagyszerű vagy. Nem is veszed észre, hogy az ördög visz a hazugságvilágba. Az ördög olyat mutat, ami nincs a hatalmában odaadni neked! Jézus nem csap be téged! Csak kiálts Hozzá bátran!
Az embernek nincs hatalma a széles útról letérni. Minden hatalmát elveszítette az ember ezen az úton önmaga felett. Egy lehetőség van: ha Jézus szabadít meg! Neki van hatalma levinni erről az útról. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Mindannyian eszünk és iszunk, lefekszünk és felkelünk, megszületünk és meghalunk. Ami megkülönböztet bennünket, hogy miközben mindezt tesszük, merre tart az életutunk. Akinek a szívében ott él a feltámadás reménysége, bármilyen nehéznek tűnő utat is képes végigjárni, mert a cél biztos számára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése