Keresés ebben a blogban

2018. július 19., csütörtök

2018-07-19

Középúton

Tudok cselekedeteidről, hogy nem vagy sem hideg, sem forró. Bárcsak hideg volnál, vagy forró! Így mivel langyos vagy, és sem forró, sem pedig hideg: kiköplek a számból. (Jel 3,15-16)
Isten országa szempontjából nagyon veszedelmes a félig odaszánt, a félig odaadott élet. Benned is van szeretet, buzgólkodás, segítés, de hiányzik belőled az Isten vezetése. Ott is segítesz, ahol éppen Isten a nyomorúságon keresztül akar valakit figyelmeztetni.
Félelmetes dolog fél úton, fél szívvel szolgálni. Nagy szeretet ébred a szívedbe, és elkezdesz valakit vigasztalni, pedig helyette inkább figyelmeztetni kellene. A fél hívő ember elhessegeti a gondolatot is a szenvedésről. Nincs veszedelmesebb ember nála. Ezt mondja róla Isten Igéje: „kivetlek téged az én számból". Isten gyermekének csak egészen érdemes lenni.
Se itt – se ott? Világban – és az Isten felé is. A kettéosztott szív mindig boldogtalan.
Betöltötte-e szívedet Jézus Krisztus öröme? Vagy kettéosztott szíved húz jobbra is és balra is? A megosztott szív boldogtalan. Ilyen vagy?
Ne hidd, hogyha kicsi bűneid vannak, nem veszel el. Csak a megosztott szív beszél kicsi bűnről. Isten előtt az is épp olyan gyűlölt, mint bármilyen nagy bűn. A középúton mindenképp elveszel! (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Az Istenben való teljes bizalom a legjobb stresszoldó a világon. De a döntés rajtunk áll: a saját belátásunkra, megértésünkre támaszkodunk, állandóan a probléma körül forog az agyunk, és mindent magunk akarunk kitalálni, vagy a bizakodó hozzáállást választjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése