Keresés ebben a blogban

2018. augusztus 2., csütörtök

2018-08-02

Az Isten alternatívája

Így szól az ÚR: Én most elétek adom az élet útját és a halál útját. (Jer 21,8)
Isten az élet és a halál útját tárja elénk. Az egyik út halálos. A veszedelembe visz, a másik az élet útja. A halál lehet testi, amely mindenkit utolér. A világ még ma is elkerüli ezt a témát, mert nem tud vigasztalást vele szemben.
Egy híres professzor mondta az 1930-as évek Szovjetuniójában: Mi ma az élet minden területén tudunk választ adni az ifjúság kérdéseire, de a halállal szemben nem tudunk mit kezdeni.
Rettenetes dolog így szembenézni a halállal. Amit te életnek nevezel az is ilyen halálos állapot, ezt mondja róla az Ige. Mindenki, aki nem ismeri Jézus Krisztust, az a halál állapotában van. A Biblia úgy lát téged, mint egy élő halottat. Képtelen vagy a jóra. Vétkeidben halott vagy. Erről a világban nem hallasz, csak a jó oldaladról, az előnyös tulajdonságaidról.
Isten alternatívája ad megoldást számunkra: Előtökbe adom néktek az élet útját. Valóság ez a másfajta élet, ami vár rád! Választhatsz! Aki Jézus Krisztust fogadja el, az az élet útját választja. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Jézus jelenléte, társasága és közössége a legnagyobb garancia minden gonosszal, minden démoni erővel szemben. Nem maradhat alul, aki vele van!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése