Keresés ebben a blogban

2018. augusztus 9., csütörtök

2018-08-09

Jézus Krisztus az alap

Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló a bölcs emberhez, aki kősziklára építette a házát." (Máté 7,24)
Nagyon sokszor olvassuk a Bibliában, hogy Jézus Krisztus az életünk alapja. A Hegyi Beszéd különösen hangsúlyt ad ennek. Két fontos dolgot köt össze: az ige hallgatását és annak megtartását, cselekvését. Fontos, hogy cselekedeteinket a Jézus Krisztustól hallott tanítások irányítsák. Nem szabad meggondolatlanul cselekedni, igei alapon fel kell mérni annak következményeit. Jézus mindig figyelmeztet arra, hogy ha a gonosz gondolatok megfogannak bennünk, akkor azok bűnt szülnek. Ezért fontos Isten igéjének tanulmányozása, hogy belőle merítve a krisztusi indulat legyen bennünk. Ha ezt elértük, akkor már sziklaszilárdak leszünk, jöhet a vihar, az áradás – helyünkön maradunk. Ez nagyon fontos, mert különböző megpróbáltatások naponta érnek bennünket, erről a Sátán gondoskodik. Isten megengedi neki, hogy bajokkal környékezzen, de ezek próbálják meg az erős embert, mint tűz az aranyat. A bibliai hősök is sok megpróbáltatásban részesültek, de Isten valamennyiből kimentette őket, mert benne bíztak. Ha Jézus Krisztus az alap az életünkben, akkor nem érhet bennünket csalódás. Igaz ez egy nemzet, egy család, az egyén életére egyaránt. Nem mindegy, hogy ebben a világban, kiben, miben hiszünk.
Számtalan példa volt már arra, hogy aki elutasította az isteni törvényeket, az elbukott, aki pedig megtartotta és cselekedte Jézus Krisztus tanításait, az megmaradt és gyarapodott mind testileg, mind lelkileg. Legyen az egész életünk a krisztusi sziklára alapozva. (Horváth Csaba)

A nap gondolata:

Ahogy testünk elsorvadna elegendő mindennapi táplálék nélkül, úgy a lelkünknek is táplálékra van szüksége: Isten Igéjére. A Bibliában mindent megtalálsz, amire az örömteli, győzelmes keresztyén élethez szükséged van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése