2018. november 9., péntek

2018-11-09

Ha nem beszéltem volna

Ha nem jöttem volna, és nem szóltam volna hozzájuk, nem volna bűnük, most azonban nincs mentségük bűneikre. (Jn 15,22)
Jézus azt is mondja: Ha nem beszéltem volna nekik, nem lenne bűnük. Egy olyan földrészen, ahol még nincsenek törvények, ott bűn sincsen. Bennszülött törzsek között nem bűn a gyilkosság, mert nincsenek ellene törvények.
Ha Jézus nem beszélt volna, ha az Ő igéjében nem adott volna törvényeket ennek a világnak, akkor nem lenne bűnünk.
Sokszor úgy van az embereknél, hogy nem tartják magukat bűnösnek, mert nem tesznek olyat, ami a mai élet törvényeibe ütközne. Nem tesznek olyan bűnt, amiért pénz- vagy börtönbüntetés járna. Így aztán azt hiszik magukról, hogy nem bűnösök.
De nincs mivel menteni magukat az embereknek, mert Jézus szólt. Jézus az Ő csodálatos szavaiban elment a bűn gyökeréig és azt is éppen úgy bűnnek mutatta meg, mint az elkövetett bűnt.
Nem büntetnek meg senkit azért, mert haragszik, vagy azért, mert a másik emberre irigykedik. Azt hiheti tehát, hogy ő nem bűnös. De Jézus eljött és rámutatott arra, hogy az irigység és a harag is bűn. Kit büntetnek meg azért, hogy milyen szemekkel néz a másikra? Jézus azonban megmondta, hogy a gonosz és tisztátlan tekintet is bűn.
Ha hívő keresztyén vagy, gondolj csak életedre és gondold végig, hogy mielőtt Jézus eljött a te életedbe, azelőtt mit tartottál bűnnek és mióta elfogadtad Őt, mit tartasz azóta bűnnek. Arról is nyugodtan bizonyságot tehetsz, hogy mennyivel több bűnt meglátsz magadban azóta, mióta Jézust ismered, sőt minél jobban megismered őt, annál több bűnt látsz meg magadban.
Mindaddig, amíg valaki a saját élete számára el nem fogadja Jézust, amíg saját életének nem lett élő Megváltója, addig mindig talál mentséget.
Nincs mentséged, testvér! A te menedéked a golgotai kereszt. Ne mentegesd a bűneidet, hanem törj össze a kereszt előtt, borulj le Megváltód lábaihoz és találj Őbenne örök és biztos menedéket. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Ne hagyd, hogy a múltbeli kudarcok, bűntudat, félelmek, szégyen, árulás, veszteség, bántalmazás, elutasítás, neheztelés és meg nem bocsátás visszahúzzon és tönkretegye a jövődet! Vágd el a köldökzsinórt; csatlakozz azokhoz, akik készek követni a Bárányt, akárhová megy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése