Keresés ebben a blogban

2019. február 13., szerda

2019-02-13

Egymás terhét hordozzátok, és így töltsétek be Krisztus törvényét. Mert ha valaki azt gondolja, hogy ő valami, jóllehet semmi, megcsalja önmagát. Mindenki a saját tetteit vizsgálja meg, és akkor csakis a maga tetteivel dicsekedhet, és nem a máséval. Mert mindenki a maga terhét hordozza. (Galata 6:2-5)
Ahhoz, hogy mások terheit segítsünk hordozni, elég erősnek kell lennünk. „Erőnk magában mit sem ér, mi csakhamar elesnénk, de küzd értünk a hős vezér, kit Isten rendelt mellénk…" – énekeljük Jézusról (390. dicséret). Ugyanezt Pál apostol egy másik levelében így írja: „Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít." Ezek a szavak helyre teszik a hívő embert annak tekintetében, hogy az erő forrásai nem mi vagyunk, hanem Jézus. A vele való szoros kapcsolatból merítünk. Belőle töltekezünk. Ha nem tesszük, bizony lemerülünk, mint a mai okostelefonok. Általában egy nap alatt. Mit javasol Isten Igéje? „Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek; és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes." (Rm 12:1-2) Okos istentiszteletet javasol az Ige nekünk. Életünk odaszánását az Úrnak, hogy neki tetsző módon történjenek életünk dolgai. Elég erősek csak így lehetünk. (Katona Béla)

A nap gondolata:

Isten az erőforrásait nem csak a saját élvezeteidre szánja, hanem arra is, hogy formáld velük a körülötted lévő világot. A Teremtő soha nem azért áld meg bennünket, hogy céltalanul őrizgessük az ő ajándékait. Ő azért adja áldását ránk, hogy mi is áldássá lehessünk mások számára.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése