Keresés ebben a blogban

2019. május 19., vasárnap

2019-05-19

Ne féljetek! 2.

Az angyal így szólt az asszonyokhoz: „Ne féljetek! A názáreti Jézust keresitek, akit megfeszítettek? Nincs itt, feltámadott!" (Mk 16,6)
Nemcsak ez a három szó hangzik el az angyal ajkáról ezen a csodálatos napon, hanem egy vigasztaló üzenet is: „Ne féljetek!" Ne féljetek, mert Jézus nem azért támadt fel a halálból, hogy rettegésben tartson, hanem azért, hogy megrettent lelkiismeretünket a helyére tegye. A bűn helyébe a bűnbocsánatot kínálja, a rémület helyébe a békességet adja, a halál helyébe az életet ajándékozza.
Testvérem, ha a bűneid felett érzett szomorúsággal, nagypénteki gyásszal a szívedben érkezel meg hosszú és megterhelt úton a húsvéti sírhoz, és megrettensz a hírtől: „Nincs itt, feltámadott!", halld meg a húsvéti örömhírt: Jézus él, a kő el van hengerítve, ne félj! Ne félj, mert ez a nap egy olyan új világ kezdete a számodra is, amelyben nem kell cipelned életed bűnterhét, amelyben leteheted mindazt, ami a szívedet nyomja, amelyben nem kell meglátnod a halált, mert ebben a világban az élet az úr: az élő Jézus az Úr! Ebben az új világban új élet és új feladat vár rád: hirdetned kell ezt az örömhírt, beszélned kell erről a csodáról mindenkinek. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Semmi sem szakaszthat el minket az Istennek szerelmétől, mely vagyon a mi Urunk, Jézus Krisztusban? - Semmi, még a halál sem! Mert én élek, és ti is élni fogtok – mondotta Ő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése