Keresés ebben a blogban

2019. augusztus 17., szombat

2019-08-17

Hogyan jön el?

Jöjjön el a te országod. (Mt 6,7)
Hogyan jön el Isten országa, kérdezhetjük? Mivel Isten országa mibennünk van, az úgy jöhet el, úgy valósulhat meg, hogyha szívünkbe fogadjuk az Úr Jézus Krisztust. Nem valósulhat meg ez az ország sehol sem Jézus nélkül.
Másodszor úgy valósul meg Isten országa, ha engedelmeskedünk Jézusnak, és az Ő igéjének. Engedelmesség nélkül nincs keresztyén élet, és lehetetlen, hogy Isten országa hatalomra juthasson bennünk.
Jézus maga is csak az engedelmesség által tudta betölteni az isteni küldetést és csak engedelmesség által tudta véghezvinni azt, amit az Atya rábízott.
Ez az engedelmesség kétirányú. Először engedelmeskedem az Igének. Engedem, hogy az Ige munkálkodhasson bennem, rámutasson bűneimre és megtisztítson azokból. Az engedelmesség következtében életemben változásoknak kell történnie. Isten országa úgy jöhet el, ha kész vagyok az életemet megváltoztatni, ha engedem, hogy a szívem új lakója, Jézus megváltoztasson ott mindent.
Vannak emberek, akik csak úgy adják ki lakásukat, hogy ott nem szabad hozzányúlni semmihez, nem szabad megváltoztatni semmit, csak éppen lakni lehet ott. Aki így akarja a szívét Jézusnak adni, annak az életében, annak a szívében nem jöhet el Isten országa. Jézus nem is hajlandó arra, hogy valakinek a szívét ilyen feltételek mellett foglalja el.
Hogy Isten országa eljöhessen, ahhoz nekem meg kell tagadnom a saját énemet. Ahol én vagyok nagy, ott Jézus igen kicsiny. Ahol Jézus nagy, ott nekem kell kicsinynek lennem. Isten országában pedig egyedül Jézus Krisztus lehet naggyá.
Kész vagy változtatni az életeden? (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Pénzhiányban szenvedni kellemetlen, betegségben sínylődni fájdalmas, barát nélkül lenni szomorú, rossz hírbe keveredni kétségbeejtő, de Krisztus nélkül lenni a legborzasztóbb hiány a földön. (Spurgeon)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése