Keresés ebben a blogban

2019. augusztus 19., hétfő

2019-08-19

10 ok, amiért érdemes gyülekezetbe járni – (1-2)

Saját gyülekezetünket ne hagyjuk el, ahogyan egyesek szokták, hanem bátorítsuk egymást. (Zsid 10:25)
Szomorúsággal tölt el, amikor látom, milyen sokan hagyják el a gyülekezetet. Vannak, akiket a világi kísértések ragadnak magukkal, és elkezdik a maguk tékozló útját járni. Vannak, akik vélt vagy valós sérelmeik miatt döntenek úgy, hogy többé nem akarnak egyetlen keresztény közösséghez sem tartozni. A magam részéről azonban szenvedélyesen szeretem az eklézsiát, a Jézus Krisztus által kihívottak közösségét. Nem tudnám elképzelni az életem a testvéri kötelékek nélkül, melyek megtartanak a hit útján. Szeretnék néhány okot bemutatni, ami miatt igenis érdemes gyülekezetbe járni.
                                  
  1. Jézus példája. A keresztények élete arról szól, hogy követik Mesterüket, Jézust. Ő pedig példát mutatott nekünk abban is, ahogyan elköteleződött a gyülekezetbe járás szokása mellett. „Azután elment Názáretbe, ahol felnövekedett. Szokása szerint bement szombaton a zsinagógába, és fölállt olvasni" (Lk 4:16). Jézusnak nem csak az volt a szokása, hogy gyülekezetbe járt, hanem az is, hogy szolgálatot vállalt az istentisztelet alatt.

  1. Jézus ígérete. Urunk ígéretet tett arra, hogy amikor népe összegyülekezik, akkor a közösségben vele találkozhatunk -- függetlenül a jelenlévők kicsiny vagy nagy létszámától: „Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük" (Mt 18:20). Amint Isten jelen volt ószövetségi népe imádatában (Zsolt 22:4), úgy van jelen Jézus is az újszövetségi gyülekezet összejövetelében. Bárhová is mész el a földön, sehol nem lehetsz olyan közel Jézushoz, mint a gyülekezeti közösségben. (T.S.K.)

A nap gondolata:

A feladatunk nem az, hogy várjuk, amíg egy gyülekezet elég jó lesz ahhoz, hogy mi csatlakozzunk hozzá, hanem az, hogy elköteleződjünk mellette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése