Keresés ebben a blogban

2018. február 7., szerda

2018-02-07

Példás gyülekezet

Szüntelen hálával tartozunk Istennek értetek, testvéreim, amint ez méltó is, hiszen hitetek nőttön-nő, és az egymás iránti szeretet gazdagodik mindnyájatokban..." (2 Thessz 1,3)
Kellenek a jó példák az életünkben, amelyeket követhetünk. Pál leveleit Isten ihlette, ezért hiteles számunkra is, amit erről a gyülekezetről ír. Először Istennek ad hálát, hogy beszámolhat a gyülekezetben folyó munkáról, amelynek alapja a hit, és az egymás iránt tanúsított szeretet. Ezért tudták elviselni az üldöztetést és a gyötrődést is. Nem volt könnyű az életük, de reménykedtek, hogy az Úr fizet majd meg a gonoszkodóknak. Ilyen hitre van szükségünk nekünk is a 21. század viharaiban. Csak a Jézus Krisztusba vetett hitünk erősíthet, ami által szeretet-kapcsolat alakulhat ki a gyülekezet közösségében. Ezekre kell törekednünk, különösen az alakuló gyülekezetekben, ahol még alig ismerjük egymást. Milyen jó, hogy erre a problémára is kitér a Szentírás, és nem hagy bennünket kétségek között: hogyan válik egy Krisztust kereső közösség igazi gyülekezetté? Most erre mutat rá az apostol. Olvassuk el figyelmesen még egyszer ezeket a sorokat! A lényeg az Istenben való hit, és az egymás irányába megmutatkozó testvéri szeretet. Ezek alapján indulhatunk el egy gyülekezetet formáló, templom építő munkában. Persze az egymásért való imádkozást sem szabad elhanyagolni, mert ebben nagy erő van. (Horváth Csaba)

A nap gondolata:

Szükségszerű, hogy legyen egy gyülekezeti családod. Gyülekezeti család nélkül sodródni fogsz, amikor nehezedre esik majd bíznod Krisztusban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése