Keresés ebben a blogban

2018. november 13., kedd

2018-11-13

Ne csak szóval

Ha nem tettem volna közöttük olyan cselekedeteket, amilyeneket senki más nem tett, nem volna bűnük; most azonban látták azokat, és mégis meggyűlöltek engem és az én Atyámat is. (Jn 15,24)
Jézus követőinek cselekedni kell. Nem elég az, hogy Jézus cselekedett. A mi prédikálásunk nem lehet emberi bölcsesség mutogatása, hanem élet és erő. Mit ért volna Pál apostol sok missziói munkája, ha nem élte volna a Jézusban elrejtett életet. Hogyan kívánhatja valaki azt, hogy az ő prédikálására emberek térjenek meg és emberek cselekedjenek, ha ő maga nem képes cselekedni azt, amit Jézus kíván tőle.
Hiába kínáljuk másnak az evangélium áldásait, örömét, ha mi magunk nem mutatunk arra példát, ha mi magunk nem élvezzük az Ige áldását, akkor a szavaink erőtlenek maradnak.
Egy Kínában dolgozó missziós orvos műtétet hajtott végre egy vak emberen. Az operáció sikerült és az ember visszanyerte a látását. Pár nap múlva negyvennyolc vak ember érkezett a kórházba, akik mind ennek az egy embernek a szavai és példája után indultak el az orvos megkeresésére, aki tud gyógyítani.
Ha mi tesszük azt, amit Jézus vár tőlünk, ha nemcsak szóval, de élettel is igyekszünk bizonyságot tenni, akkor sok ember hamarabb megtalálhatja Jézusban a teljes szabadulást. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Ha két fillérest összeteszünk, egy pengő lesz belőle. Ötszáz darab ötven filléres kétszázötven pengőt ér, de ezer fél keresztény nem ér egy egész keresztényt.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése