Keresés ebben a blogban

2020. február 20., csütörtök

2020-02-20

Az Úr harcol értünk

Ezt mondja nektek az Úr: Ne féljetek, és ne rettegjetek ettől a nagy tömegtől, mert nem a ti háborútok ez, hanem az Istené." (2Krón 20,15)
Jósáfát, Júda királyát úgy tartja számon a Krónikák könyve, mint aki azt tette, amit jónak lát az Úr. Ezért uralkodása idejét megáldotta Isten. Viszont nem mindig volt hű Istenhez, volt időszak, amikor elbizakodott, szövetséget kötött a gonosz Ahábbal, Izráel királyával. Ennek igen gyászos vége lett a közös háborúskodás során, Jósáfát az utolsó pillanatban menekült meg, mert ijedtében az Úrhoz kiáltott. Ezért a felelőtlen magatartásáért feddést is kapott Jéhú látnoktól, amit el is fogadott. A népét Istenhez térítette, a nép hallgatott rá. Korábbi elhajlásáért Isten nagy próba elé állította: sok nép fogott össze ellene, nagy volt a túlerő, amely emberileg nézve legyőzhetetlen volt. Ekkor Jósáfát ismét Istent hívta segítségül, az egész néppel leborult előtte ezekkel a szavakkal: „Istenünk, büntesd meg őket! Mert tehetetlenek vagyunk ezzel a nagy tömeggel szemben, amely ellenünk támadt, nem tudjuk, hogy mit tegyünk. Csak rád tekintünk!" (12. vers) Isten meghallgatta a bűnbánó szavakat, megmentette őket úgy, hogy az ellenségen belül keltett zavart, és azok egymást öldökölték.
Intő példa Jósáfát története a mi nemzetünkre is. Nagyon sok külső ellenség vesz körül bennünket, legyőzhetetlennek számítanak. Csak egy megoldás van: keresztyén hitünket kell megtartani és gyakorolni, az ország vezetőinek kell ebben jó példát mutatni, erősíteni hitünket, hitvallásunkat megtartani, az elkövetett bűnünkre bocsánatot kérni, követni Isten akaratát, és először az ő országát keresni és építeni. Ha ezt a kormányunk megteszi, akkor csodákat fog megélni a magyar nép, mert valóban az Úr harcol értünk, az ellenség között támaszt zűrzavart, és azok egymás ellen támadnak, a keresztyén hitét vállaló nemzet pedig győztesen kerül ki a harcokból. (Horváth Csaba)

A nap gondolata:

A várakozás a hit elengedhetetlen része.

2 megjegyzés:

  1. Hatékonyak lennének a fenti igei sorok, ha eljutna az országunk irányítóihoz, hogy Isten igéje szerint cselekednek! Ez az egyedüli út, hogy az ellenség-ellenzék ne tudja feldúlni hazánk keresztény életét!

    VálaszTörlés
  2. Nos, Isten gondoskodott arról, hogy béke legyen, hogy ne ellenségképben gondolkodjunk. A kulcs a mi kezünkben van (az Önében is kedves Dorka!) Figyelje csak mit ír a Biblia:

    'Arra kérlek mindenekelőtt, hogy tartsatok könyörgéseket, imádságokat, esedezéseket és hálaadásokat minden emberért, a királyokért és minden feljebbvalóért, hogy nyugodt és csendes életet élhessünk teljes istenfélelemben és tisztességben. Ez jó és kedves a mi üdvözítő Istenünk színe előtt, ' 1Timóteus 2:1-3

    VálaszTörlés