Keresés ebben a blogban

2014. szeptember 15., hétfő

2014-09-15

Akadályaink…1.

Szeretném, testvéreim, ha tudnátok: sokszor feltettem magamban, hogy elmegyek hozzátok, de mindeddig megakadályoztattam abban, hogy közöttetek is legyen munkámnak valami gyümölcse, ahogy a többi nép között is volt. (Róma 1:13)

Pál apostolnak volt egy terve. A Római Birodalom fővárosába szeretett volna eljutni, hogy a Jézusról szóló örömüzenetet oda is elvigye, hogy az ott élők szintén részesüljenek a Jézussal való személyes kapcsolat minden áldásából. Nélküle is eljutott azonban az örömüzenet Rómába, létrejött egy keresztyén gyülekezet, nekik írja ezt a levelet, de ő maga is óhajtott volna megjelenni ott, hogy bátorítsa a testvéreket és sokakat Jézushoz vezessen. Ám itt jön mai Igénknek egy fontos mozzanata, amit az apostol így fogalmaz meg: mindeddig megakadályoztattam.
Ha neked is vannak tervek a szívedben, melyek nem valósultak meg, szoktál arra gondolni, hogy Isten nem akarja megvalósulását? Lehet, hogy csak bizonyos idővel később történhet meg, ami a szíved vágya, de lehet, hogy sohasem. Mert Valaki megakadályozza, mert Valakinek más a terve. Bízd az Úrra dolgaidat és hidd el, hogy amikor eljön a Tőle rendelt ideje, akkor megadhatja szíved kérését, ha pedig végleg megakadályozza, akkor valami mást, jobbat készített el számodra. Hiszed ezt?

A nap gondolata:

 Isten megérti, hogy szeretnéd siettetni a dolgokat, de Ő mindig a te érdekeidet szem előtt tartva dolgozik.