Keresés ebben a blogban

2016. május 27., péntek

2016-05-27

Mindez pedig Istentől van, aki megbékéltetett minket önmagával Krisztus által, és nekünk adta a békéltetés szolgálatát. (2Kor 5:18)
Mienk a Krisztusban kínált lelki béke? Keresd naponta és vezess másokat is erre az útra. Teljesen az Úrban lenni – ez a titka. Fontold meg ezenkívül a következőket:
„Teljesen jelen lenni. Ott, ahol vagyok. Egy találkozásban, egy beszélgetésben, amikor valakit meghallgatok, olvasásba belefeledkezve - az imában. Számomra mindig fontos volt jelen lenni ott, ahol vagyok. (...) A jelenlét fontossága az emberi kapcsolataimban vált újra tudatossá számomra, mert azt tapasztaltam, hogy igazán csak akkor találkozom valakivel, ha jelen vagyok a számára. (...) De örülni csak akkor tudunk a másik életének (jelenlétének) és saját létünket, amikor megbékélünk azzal, ami fájdalmas és elválaszt. (...)
A belső ima szorosan összefügg a megbékéléssel. Ami Istennel sem könnyű. Vele kapcsolatban különösen nagy kihívás előtt állunk: sokszor az a tapasztalatunk, hogy hallgat. Ez próbára tesz minket. Ha nem bírjuk ki hallgatását, pánikba esünk, s menekülőre fogjuk a dolgot. Mi magunk kezdünk el beszélni, hogy beszédünkkel kitöltsük az ürességet. Csak akkor juthatunk Isten jelenlétébe, ha nem szaladunk el, amikor nem értjük őt, (...)."

A nap gondolata:

 Akkor vagy igazán erős, ha egy lépést sem tudsz lépni anélkül, hogy Istenre ne támaszkodnál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése