Keresés ebben a blogban

2017. április 10., hétfő

2017-04-10

Akik nem hisznek

De azok a zsidók, akik nem hittek, felingerelték és megharagították a pogányokat a testvérek ellen. (ApCsel 14,2)
A hívők és a hitetlenek mindig harcban állnak egymással. A hitből valókat mindig üldözik azok, akik még nem jutottak hitre.
Hitetlenek között Jézus maga sem tudott cselekedni semmit. Ha beteget gyógyított, ha bűnből és tisztátalanságból akart szabadítani, mindig előbb hitet keresett. Semmi csodát nem tehetett ott, ahol hitetlenséggel találkozott, viszont minden lehetségessé vált a hívők között. Pál apostol óva int bennünket hogy ne legyünk felemás igában hitetlenekkel. Mert „mi köze van a hívőnek a hitetlenhez"?  (2Kor 6,15) Mi hívők nem vagyunk érinthetetlenek. Egy hitetlen világban vagyunk ma is Krisztus-követők, egy Istent tagadó, Istennel szembe forduló világban vagyunk mi Isten gyermekei, de meg kell állnunk, és meg lehet állnunk. Pál azt mondja: „Ti Isten temploma vagytok". Már ha ugyanaz a Lélek, ugyanaz az Úr, ugyanaz az Isten lépett trónra a mi szívünkben, és a mi életünkben. Lehet a Szentlélek hordozójaként élni és ez a hús-vér templom, ahogy Pintér Bélától tanultuk, dicsérheti és dicsőítheti őt, ez a hús-vér templom néked épült. Engedjük-e hogy így legyen? Akkor tudunk megállni ebben a hitetlen világban, hogyha így lehet. Vezessen a Szentlélek Isten bennünket. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Aki befogadta Jézust, azon keresztül ragyoghat a világosság. Aki már Isten gyermeke, annak minden helyzetben élesen másnak kell lennie, mint amilyenek a többiek. Olyan különbség van a világ és Isten gyermekei között, mint sötétség és világosság között. Mint éjszaka és nappal között. Mersz-e ilyen élesen más lenni?! Rajtad múlik, hogy Jézus rajtad keresztül világíthat-e már!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése