Keresés ebben a blogban

2018. május 28., hétfő

2018-05-28

 Jézus megkérdezte tőle: „Mit kívánsz, mit tegyek veled?" A vak ezt mondta: „Mester, hogy újra lássak." Jézus ekkor így szólt hozzá: „Menj el, a hited megtartott téged." És azonnal újra látott, és követte őt az úton. (Márk 10:50-52)
Ismerek valakit, akinek hosszú évek során nagyon megromlott a látása. Mondhatom, hogy egészen minimálisra csökkent. Nagyon nehezen vette rá magát arra, hogy megműtsék. A műtét sikeres volt és nem győzött rácsodálkozni arra, hogy milyen jó látni a világot, az embereket, mindazt, ami őt körülveszi…
Bartimeus is meggyógyul Jézusnak köszönhetően. Mert a Jézussal való találkozás gyógyít. Ha a szívünk ajtaja nyitva van Jézus előtt, akkor a vele való találkozás gyógyít. Kigyógyít a kilátástalanságból, kiemel a bűn mocsarából, a reménytelenséget felváltja az élő remény, még a halállal szemben is örök életet kínál. Ezért nem mindegy, hogy valaki találkozik-e Jézussal vagy sem. S az sem mindegy, hogy Jézus tanítványai akadályt képeznek a Jézushoz vezető úton, vagy az Úrhoz hívnak és vezetnek-e másokat. 
Újra látott és követte Jézust az úton – zárul igeszakaszunk beszámolója Bartimeusról. Mert ha valakit Jézus meggyógyít, akkor hálából beáll az Úr csapatába és másokat is szeretne ott tudni. Az ilyen ember hitben másképpen lát mindent. Hálás a szíve és szolgálni akarja az Urat. Tudja, hogy ki gyógyította meg és ő maga is bizonyságtevőjévé lesz Jézusnak, mert a vele való találkozás új, az egyetlen helyes irányát mutatja meg életünknek. (Katona Béla)

A nap gondolata:

Hogy megerősödjön a hited, együtt kell dicsérned Istent másokkal. A dicséret Istennek szól, de számodra is előnnyel jár. A csoportos dicséretnek két nagy előnye van: megújítja a hitedet és örömmel tölt be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése