Keresés ebben a blogban

2018. július 20., péntek

2018-07-20

Középúton

Tudok cselekedeteidről, hogy nem vagy sem hideg, sem forró. Bárcsak hideg volnál, vagy forró! Így mivel langyos vagy, és sem forró, sem pedig hideg: kiköplek a számból. (Jel 3,15-16)
Jézus Krisztus egészen akar megmenteni. Ő hazavár az Atyai házba. Milyen az életed? Kicsit Krisztusnak – kicsit a világnak? Igaz, hogy megosztott a szíved, de templomba járok, igét olvasok, imádkozom – mondod, ha erről kérdeznek. Ez az álbékesség nem enged be a célba. Ugyanúgy elveszel, mintha nem jártál volna sohasem templomba, mintha sohasem imádkoztál volna. Vedd észre, hogy baj van veled. Se itt – se ott nem vagy.
Kivetlek téged az én számból. Rettenetes dolog kivettetni. Az Úr nem azt akarja, hogy apránként térj meg. Ahogy élsz nem kedves Isten előtt. Jézus egészen odaadta az életét érted, Isten egészen odaadta Jézus Krisztust érted. Hagyta, hogy egészen megöljék, mert egészen szeretett téged! Egészen be akar tölteni új élettel, ami után már nem kell a pótlékokat keresned.
Elég neked az, amit az ördög ad? Vannak dolgok, amiket nem akarsz kiengedni a kezedből?
Volt egy fiatalasszony, aki szeretett férjét még akkor elveszítette, amikor az első gyermekét várta. Megszületett a gyerek, de a szomszédok arra lettek figyelmesek, hogy az asszonyt nem látják a házon kívül. Házának ajtaja zárva, hiába zörgetnek, senki nem nyit ajtót. Rosszat sejtettek. Elmentek a lelkipásztorhoz és megkérték, hogy jöjjön el az asszony házához. De a pap szavára sem nyitott ajtót az asszony. Végül rátörték az ajtót. Rettenetes bűz csapta meg a belépők orrát. Az asszony pedig ott kuporgott a kemence padkáján és szorította magához a kis pólyást, aki már rég halott volt. Úgy kellett erővel elragadni tőle, mert a szép szóra nem hajlott. Állandóan azt hajtogatta: Nem adom! Nem adom. Az enyém! Az enyém!
Mi az, amit te szorongatsz? Vajon nem ilyen fertőző, ártalmas halott dolog? Mi, vagy ki az akadálya, hogy egészen jöjj? Mi az, ami miatt hiába hív Jézus? Mit nem adsz oda? (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Ha valaki véleménye jobban számít neked, mint Istené, akkor szétmorzsolódsz, ha az emberek a Jézusba vetett hitedért támadnak. De ha Istenre összpontosítasz és ismered az igazságot, akkor szilárdan megállsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése