Keresés ebben a blogban

2018. július 21., szombat

2018-07-21

Középúton

Tudok cselekedeteidről, hogy nem vagy sem hideg, sem forró. Bárcsak hideg volnál, vagy forró! Így mivel langyos vagy, és sem forró, sem pedig hideg: kiköplek a számból. (Jel 3,15-16)
A széles útnak nagy vonzása van. De ennél sokkal veszedelmesebb a középút. Lehetetlen egyszerre szeretni Jézust és a világot. Ez a világ úgy gyűlölte Őt, hogy keresztre feszítette. S te mit gondolsz, te kiegyezel a világgal? Képes vagy erre? A józanész és az okosság nem tudja Jézust megérteni. Talán magad előtt, de lehet, hogy mások előtt is bebizonyítottad, hogy okos dolog a középúton járni. Az arany középúton. Az embereket két nagy csoportba sorolod. Számodra vannak emberek, akik elkárhoznak, és vannak túlzók. Azért osztod az embereket két csoportba, mert még sohasem kérdezted meg igazán Jézust: Te mit kívánsz Uram?
Az Úr Jézus követése emberileg lehetetlen. Csak úgy lehet, ha életem egészen odaadom, és már Ő él bennem tovább.
Csak azt ne mond, hogy ez azért már túlzás. Pedig valóban a magam erejével nem megy Jézus követése. De amikor az egész szívemet odaadtam Jézusnak, akkor minden valóra vált.
Ha a két utat nem együtt akarod, hanem az Úr rendelkezésére állsz, megtapasztalod, hogy az Ő igája nem nehéz, hanem gyönyörűséges. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Isten mindent megad, amire szükséged lesz, ha eldöntöd, hogy érte akarsz élni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése