Keresés ebben a blogban

2018. szeptember 17., hétfő

2018-09-17

 Senki meg ne vessen ifjú korod miatt, hanem légy példája a hívőknek beszédben, magaviseletben, szeretetben, hitben, tisztaságban. (1Tim 4:12)
Nincs tökéletes gyülekezet. Itt, a Földön legalábbis kár lenne azt hinnünk, hogy létezik. Nincs, mert ahhoz tökéletes emberek kellenének. Senki nem az. Az Úr Jézus volt az, aki emberként is tökéletes volt, mégsem kedvelték sokan. Miért? Mert mi, emberek olyanok vagyunk, hogy mindenről és mindenkiről gondolunk valamit, hogy milyennek kellene lennie. Szerintünk. S ha ettől kicsit is eltér, már könnyen lemondóan legyintünk egyet.
Miért e pár bevezető sor? Azért, mert alapigénkből is kiderül – noha csupán egyetlen mondat – hogy valami nem stimmel Timóteussal. Legalábbis egyesek szerint. Az efezusi gyülekezetről van szó, ahol Pál apostol éveket töltött el, e levél tanúsága szerint pedig Timóteust kérte arra, hogy maradjon Efezusban és végezzen el bizonyos dolgokat. Ezzel még nem lenne gond, de akkor mégis mivel van probléma? Azzal, hogy egyesek szerint túlságosan fiatal volt még Timóteus.
Adjunk hálát, ha vannak fiatal, Isten szolgálatára odaszánt emberek gyülekezetünkben! Ne legyintsünk, ne lenézzük, hanem bíztassuk, bátorítsuk, támogassuk őket! (Katona Béla)

A nap gondolata:

Ha üldözéssel, zaklatással és ellenszegüléssel nézel szembe, áldással kell válaszolnod rájuk. Ki teszi ezt? Igazából, nem sok ember. Ez különbözteti meg a keresztyéneket, mert ez nem egy természetes, népszerű vagy egyszerű válasz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése