Keresés ebben a blogban

2018. november 2., péntek

2018-11-02

Munkamegosztás

Elveszek abból a lélekből, amely rajtad nyugszik, és rájuk is kiárasztom, hogy veled együtt hordozzák a nép terhét, és ne hordozd azt egyedül."  (4 Mózes 11,17)
Isten nem akarja azt, hogy a vállalt munkába beleroskadjon az ember, hanem sokkal inkább azt, hogy örömét találja meg abban. Isten Mózesre óriási feladatot bízott, de nem hagyta magára sohasem. Mindig adott segítő társakat mellé. Csak így tudta vezetni azt a nagy számú népet a pusztai vándorlás útján. Látva Isten, hogy fárasztó Mózes számára a teher hordozása, még adott mellé hetven kiváló férfit, akiket isteni lélekkel ruházott fel, hogy csökkentse a nehézségeket. Ma is, aki Istenben bízik és feladatokat kap tőle, nem hagyja egyedül, hanem a kellő segítséget megadja. Ismerünk olyan lelkészeket, akik Istentől kapott bölcsességgel megosztják a feladatokat a gyülekezetükben. Ők előre gondolkodnak. Imádkozva indulnak mindenféle munka elé, ismerve a gyülekezet tagjait, tudják kire, mit lehet bízni. Az együttműködő gyülekezetben minden fajta munkára van vállalkozó ember. Adott esetben nem kérdés, ha egy váratlan feladatot kell megoldani, mert a kevésbé fontosat később is elvégezhetik. Itt viszont nagyon fontos, hogy lélekben egy legyen a gyülekezet a lelkésszel. Isten Szentlelke töltse be a gyülekezet tagjait. A Mózesnek segítő emberek is ugyanazt a lelket kapták, mint Mózes, így egyek tudtak lenni a teher hordozásában. Mi is csak akkor tudjuk eredményesen végezni a gyülekezeti munkát, ha Isten Lelke tölti be az életünket. (Horváth Csaba)

A nap gondolata:

Azt hiszed, ahhoz, hogy nyerhess, valaki másnak veszítenie kell? Ez az életfelfogás nem működik. Ha úgy bánsz másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak, akkor ők nyernek, és ha ők is hasonlóképpen viselkednek, te nyersz. Vesztesek nincsenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése