Keresés ebben a blogban

2019. március 3., vasárnap

2019-03-02

Kapcsolat 3.

„Mert ahogyan az ember derekára csatolja az övet, úgy csatoltam magamhoz Izráel és Júda egész házát - így szól az ÚR -, hogy az én népem legyenek, hírnevem, dicséretem és tiszteletem növelésére. De ők nem hallgattak rám." (Jer 13,11)
Istennel való kapcsolatunk úgy működik sokszor, mint az emberi kapcsolataink. Nem lehetünk egyformán bensőséges kapcsolatban minden emberrel. Jézusnak két csoport tanítványa volt. Volt egy hetvenkettes és egy tizenkettes tanítványi köre. A tizenkettővel, sokkal közvetlenebb kapcsolatban állt, és a tizenkettőn belül is voltak hárman, akik különösen közel álltak hozzá. Pétert, Jakabot, Jánost oda is magával vitte, ahova a többi kilencet nem, és olyan dolgokat is megosztott velük, amit a többiekkel nem. És még a három ember között is volt egy, akivel még bensőségesebb volt: János, aki a keblén pihent. Neked milyen az Istennel való kapcsolatod? Melyik körhöz tartozol? Jézus arra hívott, hogy Vele legyünk! Egy magasabb rendű életet akar nekünk ajándékozni. Azt, hogy Vele együtt éljünk a világban, az Ő szemével szemléljük életünket és mindennapi gondjainkat. Vele együtt alakítsuk ki kapcsolatainkat az emberekkel, barátokkal, rokonokkal és ismerősökkel. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Légy őszinte önmagaddal: ismerd fel ajándékaidat és ismerd el korlátaidat!  Őszintén mérd fel erősségeidet és korlátaidat; tedd fel a nehéz kérdéseket, és vállald, hogy együtt élsz a válaszokkal, még ha ez azt jelenti is, hogy bizonyos dolgokat el kell engedned.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése