Keresés ebben a blogban

2019. április 5., péntek

2019-04-05

Élő és ható

Mert Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, mélyre hatol, az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait. Nincsen olyan teremtmény, amely rejtve volna előtte, sőt mindenki mezítelen és fedetlen az ő szeme előtt. (Zsid 4,12-13)
Henry Ward Beecher (1813-1887) amerikai lelkipásztor sorozatosan prédikált az iszákosság és a szerencsejátékok ellen, és történetesen céltáblává tette lakóterületén azokat az embereket, akiknek e bűnökből nagy hasznuk származott. Az egyik alkalommal az utcán nyomába szegődött egy fegyveres férfi, és követelte tőle, hogy a helyszínen vonja vissza az előző vasárnapon mondott egyes kijelentéseit. Vond vissza itt azonnal – követelte a támadó –, vagy pedig rögtön agyonlőlek! A prédikátor így válaszolt: Lőj agyon! Nem hiszem, hogy úgy célba találsz, mint ahogy én tettem! – és a prédikátor csöndesen odébb sétált.
Isten Igéje élő, bennem él. Isten szól hozzám, kijelentést ad az Igéje által, megítél. Úgy kell fogadnom az Ő Igéjét, mintha maga az Úr Jézus Krisztus lenne mellettem személyesen és Ő szólna hozzám. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Meghallani és megélni az Igét: életprogram, a hitelesség legfontosabb záloga. Sok ezer szónál meggyőzőbb, ha egyszerűen csak látszik az ige; családi életünkben, egyéni életvezetésünk során, az emberi kapcsolatokban és a szolgálatban is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése