Keresés ebben a blogban

2019. április 4., csütörtök

2019-04-04

Hirdesd!

Hirdesd az igét, állj elő vele, akár alkalmas, akár alkalmatlan az idő, feddj, ints, biztass teljes türelemmel és tanítással. (2Tim 4,2)
Tajvan szigetén a japán megszállás idején megtért egy helybeli kínai asszony. Tanulmányozta a Bibliát, aztán visszament a hegyek közé, hogy prédikálja az Úr Jézusról szóló evangéliumot. A japán rendőrség ezt mondta neki: „Nem prédikálhatsz. Ha prédikálsz, börtönbe vetünk." Ő azonban bátran válaszolt: „Nekem magasabb helyről jövő parancsom van." Ennek ellenére tovább figyelmeztették: „Nem számít; ha prédikáláson kapunk, börtönbe vetünk." Az asszony azonban elment az ősi, vad falvakba, és már a második éjszakán futárokat menesztett mindenfelé, hogy gyűjtsék össze az embereket éjfél után egy órára. Két órán keresztül tanulmányozták az igét a gyertyák fénye mellett. Aztán három órakor, még a sötétben ki-ki visszament, és reggelre a japán rendőrök mindenkit a mezőn találtak a munkában.
Napjainkban több mint egy millióan követik Jézus Krisztust Tajvan szigetén. Néhány misszionárius, és néhány odaszánt életű kínai keresztyénen keresztül terjedésnek indult az evangélium ebben a buddhista országban.
Ne feledd, téged is használni akar az Úr az örömhír továbbadásában! (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

A bizonyságtétel továbbadott bizonyosság. A bizonyságtétel az, amit tovább adunk másoknak, szóban, írásban, tettekben, ahogy éppen lehet.


A következő skype beszélgetés 2019. április 04-én 18:30-kor. Részletek itt.

2 megjegyzés:

  1. SZERETNÉK ÉRTESITÉSEKET KAPNI ERRŐL AZ OLDALRÓL .

    VálaszTörlés
  2. A jobb oldali oldalsávon: "Feliratkozás a Napi Ige és Gondolat hírlevélre" adja meg email címét, s a megadott email címre kap egy levelet, abban lévő hivatkozásra kattintson rá, s ezzel véglegesíti a hírlevelet.

    VálaszTörlés