Keresés ebben a blogban

2020. január 14., kedd

2020-01-14

Mire támaszkodsz?

Ekkor odament hozzá a kísértő, és ezt mondta: Ha Isten Fia vagy, mondd, hogy ezek a kövek változzanak kenyérré! Ő így válaszolt: Meg van írva: „Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik." …és ezt mondta neki: Mindezt neked adom, ha leborulva imádsz engem. Ekkor így szólt hozzá Jézus: Távozz tőlem, Sátán, mert meg van írva: „Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!"   (Mt 4,3-4; 9-10)
Mit jelent nekünk Isten Igéje? Ha valaki, hát Jézus gondolhatta volna, hogy nincs szüksége a Szentírásra, hiszen tudja, mit gondol, akar az Atya, nem kell hozzá az Írásokat kutatnia. Sőt isteni hatalmából eredően egy szóval elűzhette volna a gonoszt. Mégis a Bibliát hívja segítségül, még Ő maga is.
A Sátán személyével kapcsolatban tudjuk azt, hogy létező személyről van szó, akinek célja Isten munkájának lerombolása. Két hibát követhetünk el vele kapcsolatban. Az egyik, ha túl keveset szólunk róla és elbagatellizáljuk, a másik, ha túl sokat. Mindenesetre létezik, és a mi életünket is támadja. És nem is olyan könnyű neki ellenállni. Ostromolja hitünket, Istennel való kapcsolatunkat, leginkább kísértésekkel próbál lyukat ütni életünkön. Jézus ellenállt neki, és rögtön rá is vághatnánk: „Krisztusnak könnyű volt, mert Ő Isten Fia, de én csak egy ember vagyok." Pedig Krisztus a bűn fölötti győzelemhez csak olyan eszközöket vett igénybe, amelyeket mi is igénybe vehetünk. Jézus nem a saját értelmére támaszkodott - bár megtehette volna, mert Isten Fia volt, - hanem a Biblia szavaira, hogy mi is ezt tegyük. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Minden nap választás elé kerülünk, hogy mely üzeneteket hisszük el: a körülöttünk lévő világból érkezőket, vagy azokat, melyek Istenünktől valók.

1 megjegyzés:

  1. Köszönöm ezt az témát, igét és a megoldását is. Az életem úgy alakult, hogy egyedül maradtam. Váltott műszakban dolgozom. A nehézséget az egyedüllét kitöltése okozza. Most szabin vagyok ez még nehezebb. Tudom,hogy Isten mellettem van és velem együtt küzd a nehézségemmel,de érzem, hogy a Sátán meg visszahúz. Ahhoz hogy jobban éreztem magam nem szabad engednek neki és Istenre kell a figyelmemet fordítani, imátkozas és kérni az erőt a segítséget! Köszönöm

    VálaszTörlés