Keresés ebben a blogban

2010. november 16., kedd

2010-11-16

Nem illik a királyokhoz a borivás, nem illik az a királyokhoz, sem a fejedelmekhez a szeszes ital kívánása. (Példabeszédek 31:4) 
Néhány ezer éve fogalmazódott meg ez a gondolat. Sem a borivás, sem a szeszes ital kívánása nem illik vezető emberekhez. Milyen jó lenne, ha kisebb-nagyobb közösségek vezetői megszívlelnék e bibliai tanácsot (is)! Miért is? Azért, mert manapság különösen „trendi” dolog bizonyos rendezvényeken felönteni a garatra, s ezzel elfeledni a gondot s a bút. De az így cselekvők elfeledik, hogy felelősség és példamutatás is van a világon, sőt tőlük elsősorban ezeket az erényeket várják el. Persze igaz ez mindnyájunkra: felelősek vagyunk azokért és mindazért, akiket, és amit ránk bízott az Úr és bizonyos dolgoktól legjobb tartózkodnunk…
A nap gondolata:
Az a gyülekezet, amely a szakértőire hagyja a bizonyságtétel végzését, ellentmond nemcsak Jézus Krisztusnak, hanem az első keresztyének általános gyakorlatának is. Az evangelizálás az egész gyülekezet feladata volt, nemcsak a „neves” embereké. (Leighton Ford)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése