Keresés ebben a blogban

2010. december 20., hétfő

2010-12-19

Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket. (1Mózes 1:27)
Egy francia autógyár évekkel ezelőtt ezzel a reklámmal dobta piacra legújabb autótípusát: Egyetlen darabja sem a véletlen műve. Ezzel azt hangsúlyozta, hogy minden részletét gondosan megtervezték. Nos, az emberiséggel kapcsolatban is azt mondhatjuk: senki nem a véletlen műve. A Teremtő és hatalmas Isten mindnyájunkat gondosan megtervezett. Bármennyire mást is mutat a látszat: egyetlen selejt sincs közöttünk. Isten nem gyárt selejtet. Amikor ezt tavaly a Nyírségi Református Egyházmegye gyülekezeteinek találkozóján a sérülten, betegen, fogyatékkal élők mondták, az volt csak az igazi bizonyságtétel… Testvérem! Lehet, hogy úgy érzed, nehéz az életed, de gondolj arra, hogy Isten valamilyen céllal teremtett téged. Van valami, amire te vagy az Isten válasza. Életed soha nem hiábavaló élet! A nehézségeiddel együtt tud és akar használni az Úr. Hiszed-e ezt?

A nap gondolata:
Ha egyházi életünk itt-ott fagyos, kedvetlen, kényszeredett egyszerűen az az oka, hogy nincs benne Szentlélek. (Victor János)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése