Keresés ebben a blogban

2011. január 4., kedd

2011-01-04

Így szólt hozzám az ÚR igéje: Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek, és mielőtt a világra jöttél, megszenteltelek, népek prófétájává tettelek.  De én ezt válaszoltam: Ó, Uram, URam! Hiszen nem értek a beszédhez, mert fiatal vagyok! (Jeremiás 1:4-6)
Ha Isten elhív a Neki való szolgálatra, akkor a legtöbb ember keresi a kifogásokat. Azt persze mindig lehet találni. Messze nem vagyunk tökéletesek, de kimondta azt, hogy Isten tökéletes embereket akar használni? Jeremiás túlságosan fiatalnak találta önmagát az Úrnak való szolgálatra. Mások más gyengeséget hoztak fel mentségként. Az alábbiak ezt taglalják. Olvasd el figyelmesen!
Ábrahám idős volt,
Jákob bizonytalan,
Lea nem volt vonzó,
Józsefet bántalmazták,
Mózes dadogott,
Gedeon szegény volt,
Sámson függőségben élt,
Ráháb erkölcstelen életű volt,
Dávidnak viszonya volt valakivel, és mindenfajta családi gonddal küszködött,
Illésnek öngyilkossági hajlama volt,
Jeremiás depressziós volt,
Jónás nem akart szolgálni,
Naomi özvegy volt,
Keresztelő János enyhén szólva különc volt,
Péter lobbanékony és hirtelen haragú volt,
Márta sokat aggodalmaskodott,
A samáriai asszonynak több sikertelen házassága is volt,
Zákeus népszerűtlen volt,
Tamás kételkedett,
Pálnak rossz volt az egészsége,
Timóteus pedig félénk volt.
Mit szólsz a fentiekhez? Ha hittel olvastad, akkor szerintem megerősödésre szolgált az előbbi felsorolás. Ne keresd hát a kifogásokat, szolgálj az Úrnak mindazzal, aki vagy, mert használni akar Téged! Továbbá ne szóld le Istennek egyetlen szolgáját, mondván, hogy X. Y. ilyen meg olyan. Igen, az összes hívő embernek vannak hibái, sőt bűnei is, de ez ne tartson vissza attól, hogy templomba járj és az ő közösségükben előre haladj hitbeli érettségben! Vállald azt, amire az Úr elhív téged, mert igazi boldogságodat csak Benne találod meg!
A nap gondolata:
Ha valakiről valami rosszat hallasz, akkor oszd azt kétfelé, ami megmarad, azt ismét négyfelé… és ami marad, arról hallgass!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése