Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 2., kedd

2011-08-02

Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek. (Márk 2:17)
Találtam egy remek írást, mely hitem szerint lelki épülésünkre lesz. Kicsit hosszú, ezért több napon keresztül juttatom el a testvérekhez. Íme:
A gyógyszer
Betegtájékoztató
Diagnózis:
A betegség mindenkire hat, de kevesen ismerik fel. Ha felismerte, hogy beteg, akkor biztonsággal elkezdheti szedni a gyógyszert. Amíg azt gondolja, hogy egészséges, a gyógyszer nem hat.
A betegség jelei:
Egyénileg és társadalmi szinten is jelentkezik önzés, kegyetlenkedés, háborúság, gyűlölködés, irigység, antiszemitizmus, kapcsolatok teljes romlása, kilátástalanság, félelem, depresszió…. és számos más tünet. Ezek egy idő után nem csak a szellemet, lelket teszik tönkre, hanem fizikai problémákat okoznak, és végső soron az egyén halálát, illetve a társadalmi rend felbomlását eredményezik.
Hogyan hat a gyógyszer?
Ha a betegség felismerése után a beteg az igazsággal találkozik, könnyen előfordulhat, hogy megbánja tetteit. Először saját magát okolja, nem a környezetére mutogat. Ez a gyógyulás előfeltétele. A gyógyszer az úgynevezett „helyettesítés” elvén alapul. Volt egy Orvos, aki a paciensei helyett az összes betegséget elkapta, minden fájdalmat és szenvedést elviselt, a betegségek szövődményeit is elkapta, és végül ez a halálához vezetett. Aki ezt el tudja fogadni, az azonnal meggyógyul, és minden szövődmény fel lesz számolva az életében. Végső hatásként megmenekül a haláltól. (Folytatjuk…)

A nap gondolata:
Az egyház azért lett, hogy viszszatükrözze Isten jellemét a világban. (David Shepperd)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése