Keresés ebben a blogban

2011. október 13., csütörtök

2011-10-13

Ne bízzatok zsarolt javakban, rablott holmival ne kérkedjetek! Ha gyarapszik is vagyonotok, ne bizakodjatok el!  (Zsoltárok 62:11)
Vagyona kétféle úton lehet valakinek: becsülettel vagy becstelenül. Az előbbi azt jelenti, hogy valaki tisztességesen és hatékonyan dolgozik vagy dolgoztatja a pénzét. Takarékos, félretesz, befektet és gyarapodik. Az utóbbi arról szól, hogy a törvényes lehetőségeket megkerülve megkárosítok valakit vagy valamit, az eszköz nem számít a cél ugyanis a gyarapodás. Mindkét esetre azt mondja az Ige, hogy ne legyen elbizakodott az ember. Miért is? Mert nem a vagyon tartja meg az embert, hanem Isten kegyelme. A fentebb vázolt két út közül nem lehet kétséges, hogy melyik a helyes, az ÚR előtt kedves.
Anyagi helyzetüktől függően lehet, hogy most sokan azt gondolják: mi közöm nekem ehhez az Igéhez? Nem mondhatom azt, hogy semmi! Ugyanis akár sok, akár kevés az – emberileg nézve – amid van, számot kell adni róla Gazdádnak. Előbb vagy utóbb Isten megítéli egész életünket, abban pedig még az anyagiakhoz való viszonyulásunkat is. Az Úrban bízzunk – gazdagságban és szegénységben egyaránt – ezt üzeni ma Igénk és éljünk ennek megfelelően. (Katona Béla)
A nap gondolata:
 A jövő nem fogja jóvátenni, amit te a jelenben elmulasztasz. (Albert Schweitzer)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése