Keresés ebben a blogban

2011. november 2., szerda

2011-11-04

Amikor hazatértek, felmentek a felső szobába, ahol meg voltak szállva, mégpedig Péter és János, Jakab és András, Fülöp és Tamás, Bertalan és Máté, Jakab, az Alfeus fia, Simon, a Zélóta és Júdás, a Jakab fia. Ezek valamennyien egy szívvel és egy lélekkel kitartóan vettek részt az imádkozásban… (ApCsel 1:13-14)
A tanítványoknak voltak közös tapasztalataik: ismerték és együtt követték Mesterüket, együtt tapasztalták meg csodáit, együtt kapták ígéreteit. Jézussal három évig mindennapi életközösségben voltak együtt, ahogy Jézus tanított, gyógyított, csodákat tett. Kitörölhetetlen lett számukra e számtalan közös tapasztalat. De Jézus nagyobbra is tanította őket: ha ketten vagy hárman egybegyűlnek, az én nevemben, ott vagyok közöttük. S ez teljesedik most ki, amikor fenn vannak a felső házban és együtt imádkoznak, s látszólag a mennybe ment Jézus nincs jelen, de hisznek az ígéretnek: velük van. Ugyanolyan valóságosan, erővel és bizonyossággal. A mai keresztyén közösség többlete minden más közösséggel szemben Jézus jelenléte. Lelke, Igéje által munkálkodik ott, ahol segítségül hívják és Őt magasztalják. Keressük bátran ezt a közösséget! Merítsünk erőt együtt Jézus mellett! (Berencsi Balázs)
A nap gondolata:
Nem fogható semmilyen szeretet, barátság vagy közösség azokéhoz, akiket az ő Urukkal való kapcsolatuk köt össze egymással. (Stalker)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése