Keresés ebben a blogban

2011. november 5., szombat

2011-11-05

Amikor hazatértek, felmentek a felső szobába, ahol meg voltak szállva, mégpedig Péter és János, Jakab és András, Fülöp és Tamás, Bertalan és Máté, Jakab, az Alfeus fia, Simon, a Zélóta és Júdás, a Jakab fia. Ezek valamennyien egy szívvel és egy lélekkel kitartóan vettek részt az imádkozásban… (ApCsel 1:13-14)

A közösség feladatokkal is jár. Jellemzője az adok is, nemcsak a kapok elve. Pál apostol figyelmeztet: egymás hite által kell épülnünk. Ő azt mondja, én a tietek által és ti az enyém által. A jó közösséget az jellemzi, hogy mindenki beletesz a közösbe. Közös teherhordozás, de a közös örömök az elért eredmények fölötti hálaadás is összeköt, jótékony kapocs közöttünk. A közös feladatok összekötötték az első tanítványokat is. Az Úr rájuk hagyta a nagy misszióparancsot: tegyetek tanítványokká minden népeket! Ez nagyon komoly, nem egy emberes feladat. A ma gyülekezetében sem. Együtt, karöltve kell nekünk is végeznünk azt a munkát, amit reánk bíz Urunk. Valójában azt kell látni, hogy ezek nem terhek, ha megoszlanak a feladatok. Hallottam, hogy az egyik gyülekezetben az igeszolgálatok rögzítését három ember (!!) végzi. Az egyik csak beviszi a felvevő eszközt az alkalomra, majd beviszi az alkalmat követően a Lelkészi Hivatalba. A másik annyit tesz csupán, hogy áttölti a számítógépre és elküldi a harmadiknak. Az pedig kétféle formátumot csinál belőle, egyet, hogy CD-n lehessen hallgatni, meg egy kisebbet, amit kirak az internetre. Így már másnap hallgatható az igehirdetés a világhálón. Érdekessége a dolognak, hogy sokan megmosolyogják a dolgot: minek ehhez három ember? Meg milyen szolgálat az, hogy valaki csak benyomja a felvevő gombot. Aztán egyszer nem volt ott az a gyülekezeti tag, azt se tudták hol van az a felvevő gomb. Elmaradt az egész felvétel. Egyébként ez a pasaréti református gyülekezetben folyik így. S megtanít a közösséggyakorlás feladatai között arra, hogy a szolgálatban egyáltalán nem a mennyiség, az erő számít, hanem a hűség és az összefogás. Ott tudnak összefogni emberek, ahol szeretik és elfogadják egymást. S ott szívesen is tevékenykednek egymás mellett. Ez egy átlag közösségben is így van, de milyen nagy áldás, ha ezekhez az egymásra épülő szolgálatokhoz még Isten is adja, hozzáteszi áldását! (Berencsi Balázs)
A nap gondolata:
A malomkő egymagában nem képes lisztet őrölni, de egy másikkal hasznos munkát végez. – Isten népének természete megkívánja, hogy összetartson és közösséget ápoljon. – A fenevad egymaga kóborol az erdőben, a juhok nyájba tömörülnek. (Spurgeon )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése