Keresés ebben a blogban

2012. június 8., péntek

2012-06-22

A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre. (2Tim 3:16)

A tegnapi történetből néhány nyomatékos fogalmat szeretnék kiemelni: sok mindent nem értettem meg, szíven talált, nyugtalanított, annyi vigasztalást találtam benne, ha ez igaz, akkor el vagyok veszve, most az élet könyve számomra. Minden ember ismerkedése a Bibliával így indul: el kell kezdeni olvasni, és először sok mindent nem értünk meg belőle. Ez később is így lesz, soha nem fogjuk minden mondatát, szakaszát megérteni, de a lényeg érthetővé válik. Aztán lesz, ami szíven talál, megérint és lesz, ami nyugtalanítani fog. Rengeteg vigaszt találhatsz benne, sok buzdítást, bátorítást, melyek nehéz helyzetekben erőt adnak. Majd rájössz, hogy nem jól éled az életed és, ha valami nem változik, elveszett vagy. De, ha megtalálod Jézust – vagy inkább így fogalmazok: ha engeded, hogy Jézus megtaláljon, akkor lelki békét találsz a bűneid bocsánatában és az örök életben. Onnantól kezdve napi olvasmányod lesz a Szentírás, mert benne Isten üzeneteit olvashatod.
Te hol tartasz? Az előbbiek közül melyik jellemző rád? Vedd a kezedbe és olvasd naponta Isten szavát! Ő Szentlelke által érthetővé teszi számodra és csodálkozni fogsz áldásainak sokaságán!

A nap gondolata:
Fejedelmi leveleket kétszer, háromszor kell elolvasni az embereknek, mert megfontolva és bölcsen vannak írva. Mennyivel inkább kell az embernek a Bibliát gyakran olvasni, hiszen benne Isten a maga bölcsességét íratta le. (Luther Márton)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése