Keresés ebben a blogban

2012. július 28., szombat

2012-07-28

Mindent csak azért tesznek, hogy feltűnjenek az embereknek… (Máté 23:5)

Van egy zsinórmérték, amiről elfeledkeztek ezek a farizeusok, s ez Istenben található. Istenhez mérve magunkat, találhatunk rá igazán önmagunkra. Pál apostolról tudjuk, hogy farizeus volt. Valószínűleg ő maga is küzdött az emberek figyelmével. Kiderül ez leveleiből, mert megtérését követően az általa alapított gyülekezeteket viszont már ilyenekkel bíztatta: Most tehát embereknek akarok a kedvében járni, vagy Istennek? Vagy embereknek igyekszem tetszeni? Ha még mindig embereknek akarnék tetszeni, nem volnék Krisztus szolgája. (Gal 1,10)- Ne látszatra szolgáljatok, mintha embereknek akarnátok tetszeni, hanem Krisztus szolgáiként cselekedjétek Isten akaratát. (Ef 6,6) Ti szolgák, engedelmeskedjetek minden tekintetben földi uraitoknak; ne látszatra szolgáljatok, mint akik embereknek akartok tetszeni, hanem tiszta szívvel, félve az Urat. (Kol 3,22) Mivel az Isten ítélt minket alkalmasnak arra, hogy ránk bízza az evangéliumot, úgy hirdetjük azt, mint akik nem az embereknek akarnak tetszeni, hanem a szívünket vizsgáló Istennek. (1Thessz 2,4) 
Különösen az utolsó Ige mondd ki nagy igazságot: Isten ítélt alkalmasnak arra, hogy ránk bízza az evangéliumot. Ezt így is mondja a Szentírás más helyen: így tetszett az Istennek. S ha neki így tetszett, akkor szívesen megyek, és szolgálok neki. Hiszen figyelt rám, megmentett, felemelt, ezért örökre hálás leszek neki. Jézus meghalt értem, ennyire szeretett, s ebben rejlik életem legnagyobb értéke. Pál apostol sok mindenben egyedül volt, sokan el is hagyták a szolgálatban, de ezért tudta képviselni a rá bízott ügyet hűséggel, szeretettel, nem megkeseredve, mert nem embereknek, hanem Istennek akart egyedül tetszeni. (Berencsi Balázs)

A nap gondolata:
 Gondoskodjatok arról, hogy akivel találkoztok, boldogabb legyen a veletek való együttlét után, mint amilyen előtte volt. (Teréz anya)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése